(0533) 392 95 43 | 08:30 - 17:30 ( Hafta İçi )

Mengerler Kiralama

Filo Kiralama

Filo Kiralama Nedir?

Filo Kiralama, firmaların araç finans ve destek hizmetlerini yöneten bir "Dış Kaynak Kullanımı" opsiyonudur. Büyüyen işletmelerin temel işlerini desteklemeleri için artan sayıda araç filosuna duydukları ihtiyaç finansal ve operasyonel anlamda zaman ve maddi yatırım gerektirmektedir.

Temel işlerde verimlilik kaybına yol açabilecek araç filolarının yönetimi kiralama firmaları tarafından sağlanarak; firmalar alternatif finans kaynağı elde edebilmekte ve işlerini daha etkin şekilde gerçekleştirebilmektedir. Firmalar; ihtiyaçları olan araçlar için yatırım yapmak ve finansman giderlerini üstlenmek zorunda kalmadıkları gibi, araçların tescil, sigorta, vergi, bakım vs. işleriyle de ilgilenme yükünden kurtulur.

Şirketler aldıkları bu hizmeti; ay bazında giderleştirebilir, kiralanan araçların KDV tutarlarını vergisel olarak mahsup edebilir ve yatırım tasarrufu sayesinde daha sağlıklı mali dengelere sahip olabilirler.

Operasyonel Avantajlar

  • Kiralık araçlara ait bakım-onarım, akü değişimleri, kaza anında araç tahsisi, kiralama süresi boyunca kasko, trafik sigortası, Ocak ve Temmuz dönemlerindeki bandrol vergileri, egzos emisyon ölçümleri, fenni muayeneler ve diğer tüm hizmetler kiralama kuruluşu tarafından karşılanacağından, kuruluş için finans, zaman ve personel tasarrufu sağlanır.
  • Araçların lastik değişimleri 50.000 km'de ücretsiz olarak yapılır.
  • Şirketlerin muhasebe veya finansman birimleri, araçlarla ilgili faturalar veya diğer evraklarla uğraşmak zorunda kalmazlar.
  • Şirketlerin araç satın alması sürecinde yaşadıkları, plaka tescil ve ruhsat işlem ve masrafları, vekaletname hazırlanması vb işlemler, operasyonel araç kiralamada, kiralayan şirket tarafından yapıldığından zaman tasarrufu sağlanır.
  • Araçların finansman kullanılarak satın alınması durumunda kullanıldıkları süre maksimum 3- 4 yıl arasındadır. Bu süre sonunda araçlar kullanım maliyetlerinin artmasından dolayı satılmaktadır. Kiralama sisteminde, kiracının, araçların satışı ya da elden çıkarılması konusunda bir yükümlülüğü yoktur. Böylelikle araçların 2. el satış riski ortadan kalkar.
  • Kiralama sisteminde kiralama dönemi sonunda müşterilerin yeni araç talepleri değerlendirilmeye alınır veya üst modellerle yenileni